Janin

Salam..

2 malam aku pulang ke rumah bersendirian.. Semua isi rumah berada di Langkawi. Meeting sambil jalan-jalan.. Malam pertama semalam, aku pulang keletihan, bertambah letih bila aku nampak tompokan lendir bercampur darah di atas lantai. Nasib baik tak atas carpet. aku syak, mesti ade yang muntah ni.. Namun sangkaan ku meleset bile aku nampak seketul daging yang masih berbalut lendir, terkujur di atas lapik kaki bilik mak. Walaupun masih belum berbulu, namun daging itu sudah nampak bentuk asalnya.. seekor kucing..

Isk.. Tanpa berfikir panjang, aku bersihkan tompok lendir berdarah tadi, kemudian mengutip janin kucing tadi.. Jijik? Lu pikir la sendiri.. Hurmm.. selesai buang janin tu.. aku rasa syak lagi.. aku pusing2 sekitar lendir tadi.. Memang betul.. aku jumpa 2 lagi janin.. kutip.. buang..

Aku bikin laporan kepada tuan kucing yang berada di Langkawi.. "Paan.. jangan buang je, tanam.. kesian die.." Itu arahan yang aku terima.. Memandangkan dah malam, aku tanam janin-janin tadi esok pagi.. Aku tak kesah ape yang terjadi dan ape yang kakak aku warning sebentar tadi.. "Esok dah busuk dah Paan".. Memang busuk, xpelah, tanam je lah..

Hurmm.. kesian kan.. tu baru kucing.. belum manusia yang reti nak kongkek, bile dah ade isi, baru menggelabah nak gugurkan..

Pagi tadi aku kurang berselera nak makan.. asik terbayang je janin yang aku kutip dan tanam pagi tadi.. isk..

473px-catfetus1.jpg
Macam ginilah bentuknya.. yang aku kutip semalam..

p/s – Jom makan tosai telur malam ni!

8 Comment(s)

  1. eita says:

    eiiii….
    tak per tk leh mkn kat..
    biar me je mkn tossoi telor tu 🙂

    [Reply]

  2. G-Jya says:

    Yang kat gambar tu janin manusia.. Isk, btol ke janin kucing? Kucing skrg pon da ada kes abortion ke? Kucing itu sakitkah? atau itu bukan janin? tetapi uri.. Kekadang kucing ni beranak, main tinggal je uri tuh. Tapi kalo btol kucing itu keguguran, i feel very sorry to the cat.. huhu..sedihnye..

    p/s: Buat baik dgn kucing dapat pahala, kucing binatang kesayangan nabi..

    [Reply]

  3. PaanMFR says:

    1. Yup tu janin kucing. amik kat wikipedia..
    2. Abortion ke, miscarriage ke, xtau.. sbb balik umah je dah ade dah bende tu..
    3. Bukan uri le.. mmg janin, nampak kepala, badan, paws..
    4. Nak tosei telur gak.. hurmm

    [Reply]

  4. eita says:

    ibu kucing tu tak mati sekali ke?
    kalo balik nnt ada lagi ish,,

    dah selera nk mkn ke?

    [Reply]

  5. PaanMFR says:

    xjumpe plak ibu kucingnye..
    makan?
    makan?
    nyum! nyum!

    [Reply]

  6. G-Jya says:

    Harus di carik ibu kucing tu dgn kadar yang segera.. takut2 karang tau2 dah bau..

    [Reply]

  7. eita says:

    dah tgk tak de..
    tp tak de bau juga kan tuan umah

    [Reply]

  8. ikoko says:

    erk.. lebih kurang cam manusia punya kan.. ish

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Shares