Kalendar Hijrah: Migrasi

Kalendah Hijrah: Migrasi

“Baby Project” yang sentiasa aku jaga ini akhirnya bakal menerima rumah baharu. Aku ingin beri 1 domain baru kepadanya (dah siap dah domainnnya). Cuma masih dalam proses untuk dikemaskan layout, dan susunan data. Segala update dalam laman web itu nanti akan berjalan secara automatik. Sumbernya kekal seperti web yang lepas. Aku akan fetch dari 2 akhbar utama di ruangan agama dan 1 sumber yang aku set sendiri iaitu pemberitahuan tarikh harian secara automatik.

Laman ini juga akan bergabungjalin bersama 2 laman sosial, Facebook dan Twitter, sama seperti dahulu. Segala update juga akan berjalan secara automatik setiap hari. Harap-harap data yang di “fetch” boleh digunakan dengan baik. Plan untuk menyediakan lebih lagi bentuk masih dalam perbincangan (sendiri bincang. hehe), kalau sempat, adalah bentuk baru, kalau tak sempat, xde la kan.

OK, untuk masa ini, projek ini hidup di Facebook dan Twitter.
Facebook: http://www.facebook.com/KalendarHijrah
Twitter: http://twitter.com/KalendarHijrah

p/s – aku rasa korang tahu apa domain dia nanti. Hehehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Shares