Manual ATAU Automatik?

Manual ATAU Automatik

Siapa antara korang yang pandu kereta? Transmisi yang korang gunakan? Manual atau Automatik?

Kalau manual, kenapa? Dan kalau automatik kenapa? Jawab sket..

Saya dah berlesen memandu sudah lebih 2 tahun (termasuk P), rasanya untuk umur 27 ni agak tua la jika hanya ada pengalaman memandu banyak tu saja. Manual atau auto? dah tentu MANUAL. Kenapa? Sebab dari kecik, dah diajar melihat orang memandu secara manual saja, sampai la dah besar gemok ni.. Susah? tak lah. Senang je.. Ujian JPJ pun dah manual kan.. biasa-biasakan diri la.

Dan hari ini dalam sejarah.. Saya memandu kereta office-mate saya yang bertransmisi AUTOMATIK.. Haa.. Kau.. Amik Obat! Senang? SUSAH beb! Terkial-kial! Hahahaha.. Macam tu la kalau dah terbiasa dengan manual, tiba-tiba tanpa latihan, terus memandu automatik. Nasib baik jalan agak OK. (tapi ada U-turn atas bukit.. kau..)

Korang pulak? Bagaimana? Manual ATAU Automatik?

You may also like...

7 Comment(s)

  1. Azrul says:

    saya prefer kepada transmisi manual….walaupun macam agak sukar tapi kalau dah biasa rasanya takde masalah…kalau transmisi auto pula saya takde masalah kalau kendalikan kereta yg gunakannya…

    salam ziarah dari blog guling2 🙂

    [Reply]

  2. najwa says:

    aku bw auto… manual mmg le x brape nak pandai. masa blajau dulu pun, slalu salah masa masuk gear 😛 jd alkisah auto dan saya tak dpt dipisahkan, hahaha

    [Reply]

  3. PaanMFR says:

    entahlah, maybe kereta auto yg saya bawak tu kereta lama, lambat sket nk pick-upnya..

    bawak manual sangat puas hati.. salah masuk gear tu xde la sangat.. cuma kadg2 tercari2 gear nk masuk lepas gear 5. hehe (laju weh..)

    [Reply]

  4. firdee says:

    dua tahun pertama lepas dapat lesen guna manual…skrg dh 3 tahun guna auto…dua2 best…tapi kalo nak rileks guna auto la best 🙂

    [Reply]

  5. PaanMFR says:

    jalan jem.. jalan jauh.. mungkin sesuai guna auto.. kan?

    [Reply]

  6. eita says:

    saya nk auto.. sbb sy bleh bawa asekali… 🙂

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Shares