Sunting-sunting

Serius blogger pasti kenal Bluehikari.. Kawan-kawan Geju juga pasti kenal Bluehikari.. Aku kenal abg Rudy ni x la lama sangat, dalam tahun ke-2 pengajian Ijazah, aku kenal abg Rudy ni.. Kalau nak ikut cerita dalam blog femes nya mmg pening juga lah.. nak komen tak reti.. tapi aku banyak membantu termasuk menyewakan sedikit ruang Jentayu untuk Bluehikari.

Pertengahan 2004 kalau tak silap aku, laman Bluehikari menghentikan penulisannya.. Namun secara senyap-senyap Moplantai dibuka.. mula ditulis.. Asalnya die bilang jangan bagitau yang lain.. Senyap-senyap je.. Namun kini tiada senyap lagi tatkala e-book Moplantai telah siap dan berada di laman E-book Bluehikari (http://ebook.bluehikari.com). Aku yang kegersangan wang ini dipelawa oleh abg Rudy untuk menyunting bunga di taman kandungan Moplantai dan juga Bluehikari untuk dimuatkan ke dalam e-booknya.. Dapatlah duit sikit..

 

Petikan daripada Kata Pengantar oleh Nik Iwan
"Perbezaan penulisan antara kedua-dua blog memang ketara. Bluehikari menjurus kepada penulisan yang kurang formal dan lebih memaparkan tentang kehidupan harian terutamanya kisah percaturan beliau melawan sakitnya. Manakala Moplantai pula memfokus kepada gaya penulisan yang lebih formal dan serius dengan ulasan serta kupasan kepada isu-isu tertentu.

Tetapi pada aku, sama ada Bluehikari atau pun Moplantai, jiwa yang ada di dalam kedua-dua blog tetap sama. Jiwa Rudy. (Ya, yang orang kata macam Anuar Zain tu). Jiwa yang melambangkan kekuatan dan kekentalan."

9 Comment(s)

  1. malique says:

    Blog malique dah berpindah rumah kepada :
    http://budiey.blogdrive.com

    terima kasih paan!

    [Reply]

  2. iwan says:

    wah, link blog aku ada kat sini jugaklah…
    haha..

    glemer weh aku…
    musti kalah si “anuar zain” tuh… :)>-

    [Reply]

  3. paanMFR says:

    hahahaha..
    anuar zain jawa…\:d/

    cume sekadar memetik kata pengantar e-book..
    pinjam la ek..

    [Reply]

  4. iwan says:

    boleh boleh.. takde salahnya…
    aku sepatutnya ucap tq pd ko sebab mengglemerkan aku..
    wakaka…

    *perasan*

    err… anuar zain jawa? erk, no komen.. akaka… :-“

    [Reply]

  5. paanMFR says:

    Shhhh…
    jangan cakap kuat2..
    nanti die dengar..
    abis duit sewa x dapat..:))

    [Reply]

  6. iwan says:

    reply to this comment

    >> paan,
    oic.. anuar zain jawa ek… hehe

    [Reply]

  7. Azhar Ahmad says:

    Uhummmm…. kenal baik ngan incik rudy ek? Saya kenal dia masa di masih lg di Jepun. Huhuhuhu, dan ada sejarahnya. Incik tersebut telah merasmikan blog saya pada 2002. Apapun salam perkenalan. :):):)

    [Reply]

  8. lediagli says:

    weis..ini rupanya yg ko rahsiakan dulu tu ek.. hehe

    [Reply]

  9. oooo.. di sini rupanya korang ngumpat aku yer… ekekekee… paan..tahniah! slmt bekerja..cr duit nak bina masjid amin!

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Shares