Port Dickson – Suatu Kenangan (Part One)

formal.jpg
Bagi golongan yang dah abis zaman IPT seperti aku ini, tak banyak masa untuk kami beriadah dan bermesra dengan adik² junior dan rakan² yang juga dah abis zaman IPT mereka. Terima kasih kepada budak-budak Sekretariat Penerbitan KTDI yang sudi menjemput abang² alumni menyertai aktiviti mereka… Hi-Dinner mesti ajak alumni ye tak?

Oklah.. Hari Pertama (7 April 2007)
Aku sepatutnya dijemput oleh Oden, namun kecemasan yang menimpa Oden memaksa Rahman yang drive dari TTDI terus ke rumah aku untuk fetch aku dahulu.. Sampai saja di UPM, kami disambut meriah oleh adik² junior diiringi oleh paluan kompang dan karpet merah.. (hah!!??) NOT!!! sampai² je depa hulur tangan mintak yuran.. siap ade yang mintak belanja lagi.. amboi².. mentang² aku dah keje.. sume nak mintak sponsor..

Lepas packing sume, kami naik bas menuju Banglo Dee Dee @ Pantai Teluk Kemang.. Perjalanan 1 jam lebih yang penuh kebosanan dan kehausan.. haus.. haus.. aku mau air.. Dah la xde hiburan.. pastu asik dengar Boyot berceloteh je.. adus.. boleh ko tahan ye Miza.. Sampai saje di banglo, kami kemas² kemudian cari makan.. lapar oo..

Lepas Zuhur mulelah sesi Pecah Ais.. uish.. panas² tepi pantai best jugak pecah ais ni.. haha.. Time ni hujan, so, pecah ais dalam rumah je.. amik tilam, duk atas tilam.. macam nak menikah pulok.. Aktiviti pecah ais ni memang best la.. dipenuhi oleh gelak ketawa abang-abang alumni terutamanya Tabu.. Diselit pulak dengan soalan² panas kene kat kitorang.. "Abang Oden datang sorang je ke?" – soalan oleh Ayu.. haa.. jawab ko Oden.. haha..

Selepas bergelak ketawa, kami dibahagi kumpulan.. sume yang kumpulan 4 termasuk aku tepuk dahi sebab satu group dengan Boyot!! Sh**! Dah dapat kumpulan, kami main.. main.. dan main.. (bile nak berlari ke ombak ni?) Abis main.. Solat Asar, bersiap untuk mengejar ombak.. yeah!!!

Badan dah kecut, hari pun dah nk malam, nak dekat asar, kami naik banglo untuk bersihkan diri dan solat, pastu nak ready² untuk dinner pulak.. menu? Ayam bakar, nasi goreng, naget dan mcm². Lepas makan? Ade karaoke.. Aku disiksa malam tu untuk buat persembahan alumni.. cet.. korang ni memang aa.. Aku lagu lain xde selain Widuri.. belasah je ramai²..

Selain nyanyi², malam tu ade bagi² anugerah atas undian ramai². Percaya atau tidak, aku menang Anugerah Paling Comel.. hahaha.. Korang ni rabun agaknye. Yang penting, aku dah kalahkan Oden.. hahaha.. Makan sudah, nyanyi sudah.. (sudah mendenye, sampai kul 4 pagi baru sudah..) Jalan-jalan tepi pantai ngn geng alumni pun sudah sampai jumpa polis sume. Kami tidur la kul 4 lebih tu..

End of Part One

Cerita lain: Rahman – Best Weekend Eva

6 Comment(s)

  1. rudy says:

    nak itotttttt..lenkali ajakla. ekekeke

    [Reply]

  2. paanMFR says:

    err.. warga kolej lain (termasuk fellow) tidak dibenarkan itot!! Hahahahaha! =))=))=))

    [Reply]

  3. renkenjutsu says:

    Badan ko boleh kecut ke Paan? Hahahaha =))

    [Reply]

  4. paanMFR says:

    atas, bawah, luar, dalam.. sume kecut woo.. :)):)):))

    [Reply]

  5. rudy says:

    kecut dalam? wah wah wah..tak laku nanti paan. muhaahahahaha!

    [Reply]

  6. paanMFR says:

    :)):)) yang kecut boleh dikembangkan semula.. =))=))

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Shares